Hackers/hacktechnieken

Over het algemeen zijn er vier redenen waarom hackers proberen in te breken in computers en netwerken.

Er is illegaal financieel gewin, waaronder het stelen van creditcardgegevens of het bedriegen van banksystemen.
Vervolgens worden sommige hackers gemotiveerd door de wens om hun reputatie en reputatie binnen de hackgemeenschap te verbeteren door hun stempel te drukken op websites die ze vernielen als bewijs dat ze verantwoordelijk waren voor de inbreuk.
Dan is er bedrijfsspionage, waarbij hackers van de ene organisatie informatie proberen te bemachtigen over de goederen en diensten van een concurrent om zo een concurrentievoordeel te verwerven.
Last but not least nemen hele landen deel aan door de staat gesponsorde hacking om commerciële en/of nationale inlichtingen te stelen, de infrastructuur van hun rivalen te ondermijnen of zelfs onrust en onzekerheid in het doelland aan te wakkeren. De recente aanvallen op het Democratisch Nationaal Comité [DNC] haalden veel nieuws, vooral nadat Microsoft zei dat hackers die beschuldigd werden van het hacken van het Democratisch Nationaal Comité, eerder niet bekendgemaakte fouten in het Windows-besturingssysteem van Microsoft en de Flash-software van Adobe Systems hebben uitgebuit. Er zijn ook gevallen van hacking met dank aan het Unix-systeem.
Cybercriminelen kunnen ook worden onderverdeeld in degenen die worden gedreven door politiek of andere sociale kwesties. Dergelijke ‘hacktivisten’ of hacker-activisten proberen de aandacht op een probleem te vestigen door het doelwit in diskrediet te brengen, meestal door privémateriaal openbaar te maken. Zie Anonymous, WikiLeaks en LulzSec voor belangrijke hacktivistische organisaties en enkele van hun meer bekende projecten.

Wat kunnen hackers doen?

Wanneer uw computer is verbonden met internet, deelt spyware die door een hacker is geïnstalleerd in het geheim uw financiële en persoonlijke gegevens zonder uw medeweten of toestemming. Hackers kunnen:

het stelen van wachtwoorden en gebruikersnamen.
Een persoonlijke lening afsluiten
u van uw geld beroven en op uw naam bank- en kredietrekeningen openen.
Elimineer uw tegoed.
Gebruik uw burgerservicenummer
Maak een nieuw account aan en vraag om meer creditcards of persoonlijke identificatienummers (PIN’s)
misbruik van persoonsgegevens en openbaarmaking aan derden (illegale doeleinden).
een product kopen.

Hoe weet u of uw computer is gehackt?

U zult de volgende waarschuwingssignalen opmerken als uw systeem is gehackt:

Uw computer, telefoon of tablet begint raar te doen, zoals het wachtwoord werkt niet, de instellingen van uw apparaat veranderen, de camera en microfoon van het systeem worden ingeschakeld, enz.
De antivirussoftware van uw systeem wordt uitgeschakeld zonder uw medeweten. Het is het primaire onderdeel van systeembescherming; als het wordt uitgeschakeld zonder dat u het weet, is dit een sterke aanwijzing dat uw systeem wordt aangevallen.
In de meeste gevallen leiden hackers uw browser- of internetverkeer om naar een slechte website. Als dit het geval is, geeft dit aan dat uw systeem wordt aangevallen.