Hoe te voorkomen dat u gehackt wordt

Organisaties en mensen kunnen hun kans om gehackt te worden verkleinen door een aantal essentiële maatregelen en best practices na te leven.

Computerupdate

Hackers zijn continu op zoek naar beveiligingslekken of hiaten die nog niet zijn geïdentificeerd of gecorrigeerd. Om te voorkomen dat consumenten en bedrijven worden gehackt, is het essentieel om zowel software als besturingssystemen te updaten. Ze moeten automatische upgrades instellen en ervoor zorgen dat al hun hardware en software constant de meest recente versie gebruiken.

Gebruik verschillende wachtwoorden voor elk account.
De meest voorkomende reden voor datalekken en cyberaanvallen zijn zwakke wachtwoorden, accountreferenties en slechte wachtwoordpraktijken. Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor veel accounts, naast het maken van veilige wachtwoorden die voor hackers moeilijk te raden zijn. Het is essentieel om unieke wachtwoorden te maken als je de impact van hackers wilt verminderen.

Versleuteling via HTTPS

Een andere typische methode voor gegevensdiefstal is het gebruik van spoofwebsites, die door hackers zijn gemaakt om zich voor te doen als een betrouwbare website om de inloggegevens van gebruikers te verkrijgen. Een webadres moet altijd beginnen met het voorvoegsel Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS). Een illustratie is https://www.fortinet.com.

Klik niet op advertenties of onbekende links

Hackers gebruiken vaak advertenties zoals pop-upadvertenties. Ze zorgen ervoor dat de gebruiker onbedoeld malware of spyware op zijn apparaat downloadt wanneer erop wordt geklikt. Links moeten met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt en op vreemde links, vooral die in e-mailberichten of op sociale media, mag nooit worden geklikt. Deze kunnen door hackers worden gebruikt om een ​​apparaat met malware te infecteren of om mensen naar nepwebsites te leiden.

You May Also Like