Kennismaking met webbrowsers

Kennismaking met webbrowsers

U kunt webbrowsers gebruiken om op het internet te surfen. U kunt kiezen uit een groot aantal opties om de browser te vinden die het beste bij uw behoeften past.

Wat is het proces van het gebruik van een webbrowser?

Een webbrowser is een programma dat webpagina’s zoekt en weergeeft. Het is verantwoordelijk voor de coördinatie van de communicatie tussen uw computer en de webserver waar een specifieke website “huist”.

Zodra u uw webbrowser start en de URL (URL) van een website invoert, vraagt de browser de server die de inhoud van de pagina host, waarop de server (of servers) antwoordt. De browser interpreteert vervolgens de code van de server (die is geschreven in HTML, JavaScript of XML) en laadt eventuele extra elementen (zoals Flash, Java of ActiveX) die nodig zijn om inhoud voor de pagina te genereren. De browser geeft de volledige, opgemaakte webpagina weer nadat alle onderdelen zijn verzameld en verwerkt. De browser voert de aanvraag, verwerking en presentatie van de inhoud uit telkens wanneer u met de pagina interageert, bijvoorbeeld door op knoppen te klikken of links te volgen.

Wat is het totale aantal browsers?

Er zijn meerdere browsers beschikbaar. De meeste gebruikers zijn bekend met grafische browsers, die tekst en afbeeldingen weergeven en multimedia-elementen zoals geluid en videoclips. Er zijn echter ook tekstgebaseerde browsers. Some well-known browsers are as follows:

 • AOL
 • Internet Explorer
 • Firefox
 • Opera
 • Safari is a browser created specifically for Macintosh computers.
 • Lynx is a text-based browser that is appealing to vision-impaired users due to the availability of special text-reading devices.

To what extent do your preferences influence the way you choose a browser?

Although your operating system’s installation usually includes a browser, you are not limited to that option. When selecting a web browser, consider your requirements; there are a few things to think about.

 • What about compatibility? Is the browser compatible with your device?
 • Do you believe your browser provides you with the level of security you desire?
 • Is it simple to understand and use the menus and options?
 • Functionaliteit:Interpreteert de browser de webinhoud correct? Moeten er extra plug-ins of apparaten worden geïnstalleerd om bepaalde soorten inhoud te vertalen?
 • Aantrekkelijkheid: Vindt u de interface van de browser en de manier waarop deze webinhoud interpreteert visueel aantrekkelijk?

Is het mogelijk om meerdere browsers tegelijk te gebruiken?

U hoeft de browser die momenteel op uw computer staat niet te verwijderen als u deze wilt wijzigen of een andere browser wilt toevoegen: u kunt meerdere browsers tegelijk op uw computer hebben. U wordt echter wel gevraagd om een standaardbrowser te kiezen. Wanneer u dubbelklikt op een snelkoppeling naar een webpagina op uw bureaublad of klikt op een koppeling in een e-mailbericht of document, wordt de browser geopend in uw standaardbrowser. U kunt de pagina handmatig in een andere browser openen.

De meeste leveranciers laten u hun browsers rechtstreeks van hun websites downloaden. Controleer de echtheid van de site voordat u bestanden downloadt. Andere goede beveiligingspraktijken, zoals het gebruik van een firewall en het up-to-date houden van antivirussoftware, kunnen helpen om het risico verder te verkleinen.

You May Also Like