Onderneem stappen om hacken te voorkomen

Gebruikers en organisaties kunnen aanvullende voorzorgsmaatregelen nemen om zichzelf te beschermen tegen het risico van hacking.

Downloaden van onafhankelijke bronnen

Download software en apps alleen van gerenommeerde websites en first-party bronnen. Wanneer gebruikers bestanden downloaden van niet-geïdentificeerde bronnen, begrijpen ze mogelijk niet helemaal wat ze bekijken en lopen ze het risico dat malware, virussen of Trojaanse paarden op hun computer worden geïnfecteerd.

Installeer antivirusprogramma

Het is essentieel om antivirussoftware op apparaten te hebben geïnstalleerd om potentieel schadelijke bestanden, activiteiten en kwaadwillenden te identificeren. Een betrouwbaar antivirusprogramma maakt gebruik van geavanceerde detectie-engines en beschermt mensen en bedrijven tegen de meest recente virussen, spyware en malware.

Een VPN toepassen

Gebruikers hebben veilig toegang tot internet door verbinding te maken met een virtueel particulier netwerk (VPN). Het verbergt hun locatie en voorkomt dat gegevens of browse-activiteit door hackers worden onderschept.

Log standaard niet in als beheerder.
Een van de meest gebruikte identiteiten door IT-afdelingen is ‘Admin’ en hackers gebruiken deze kennis om bedrijven te targeten. Log niet automatisch in met deze naam, want hierdoor wordt u een doelwit voor hackers.

Schakel een wachtwoordbeheerder in.

Een best practice op het gebied van beveiliging is om sterke, unieke wachtwoorden te maken, maar het is een uitdaging om ze te onthouden. Mensen kunnen sterke, moeilijk te kraken wachtwoorden gebruiken zonder zich zorgen te hoeven maken over het onthouden ervan door wachtwoordmanagers te gebruiken, wat handige hulpmiddelen zijn.

Twee-factor-authenticatie gebruiken

Door de noodzaak voor wachtwoorden te elimineren, verhoogt tweefactorauthenticatie (2FA) het vertrouwen dat de persoon die zich aanmeldt bij een account is wie hij beweert te zijn. Een gebruiker wordt vervolgens gevraagd om een ​​andere vorm van identificatie na het inloggen op zijn account, zoals zijn vingerafdruk of een code die op zijn apparaat is verstrekt.

Vernieuw uw anti-phishing-vaardigheden

Gebruikers moeten zich bewust zijn van de strategieën die hackers gebruiken om ze te vinden en te targeten. Dit geldt met name voor antiphishing-software en ransomware, die gebruikers leren hoe ze phishing-e-mails, ransomware-aanvallen en ransomware-nederzettingen kunnen herkennen.

You May Also Like